harsen waxenpermanent ontharentijdelijk ontharenontharing bikinilijnlpl ontharen

WWW.ONTHAREN.TOPLINK.BE - METHODES PERMANENT ONTHAREN

Ontharingsmethodes

Om je benen, oksels en bikinilijn te ontharen zijn er verschillende ontharingsmethodes, de ene al pijnlijker en duurzamer dan de andere. We overlopen de voor-en nadelen van verschillende ontharingsmethodes.

Tijdelijke ontharingsmethodes

Scheren

Scheren is de meest gebruikte ontharingsmethode om tijdelijk haren te verwijderen. Het haar wordt tegen de groeirichting in aan de huidoppervlakte afgeschoren. De haarwortel blijft zitten, waardoor het haar verder groeit. Scheren kan elektrisch of met een scheermesje en scheerschuim.

Voordelen scheren
Nadelen scheren
Tips scheren

Epileren met epileercrème

Het werken met een epileercrème is een ontharingsmethode gelijkaardig aan het scheren. De haartjes worden afgebroken door de epileercrème en kunnen daarna verwijderd worden met een speciale spatel of door af te spoelen onder de douche, afhankelijk van het type epileercrème. De haarwortel blijft zitten waardoor het haar verder groeit.

Voordelen epileren
Nadelen epileren Tips epileren

Plukken

Plukken met een pincet is een voordelige ontharingsmethode om een aantal haartjes van wenkbrauwen, kin en tepels te verwijderen. De resultaten van deze ontharingsmethode zijn langduriger dan scheren, omdat het haar uit de haarschacht wordt getrokken (zoals bij harsen).

Voordelen plukken Nadelen plukken

Threading

Threading is een oude ontharingsmethode die populair is in Arabische landen. Het is een ontharingsmethode om haar vanaf de wortel te verwijderen. Met behulp van een 100% katoenen draad die langs de huidoppervlakte van ongewenst haar verdraaid is. Je gebruikt bij deze ontharingsmethode dunne nylondraadjes waarmee je een soort schaar vormt die de haartjes vastgrijpt. Door de draden heen en weer te bewegen trek je het vastgegrepen haartje er met wortel en al uit.

Voordelen threading Nadelen threading

Sugaring

Sugaring is een natuurlijke ontharingsmethode die vergelijkbaar is met waxen. De suikerpasta bestaat uit suiker of honing, citroen, water, Arabische gom en soms nog enkele andere ingrediënten. Deze pasta wordt op de gereinigde huid gesmeerd met de haargroeirichting mee. Deze siroop hecht zich aan het haar en wordt dan met een speciale ontharingstechniek (flicks) snel verwijderd. De haartjes worden met wortel uit de huid getrokken. Achterblijvende suikerresten zijn door wassen of met een vochtig doekje gemakkelijk te verwijderen. Deze ontharingsmethode wordt vaak gebruikt door vrouwen die een alternatief zoeken voor waxen. Sugaring is een ontharingsmethode en peeling tegelijk.

Voordelen sugaring Nadelen sugaring

Depileren

Bij depileren wordt enkel de haarschacht verwijderd. Het is eenvoudig en pijnloos toe te passen. Standaard chemische producten zijn onder andere gels, creams, lotions, aerosols of roll-on producten. Ze kunnen worden toegepast op benen, bikini lijn, gezicht en onderarmen. Het beste resultaat krijgt men als de haartjes een bepaalde lengte hebben. Test een klein oppervlakte om huidirritatie en/of allergische reacties te voorkomen.

Voordelen depileren Nadelen depileren

Bleaching

Bleaching is geen ontharingsmethode, maar veel vrouwen gebruiken bleaching als goedkope methode om hun ongewenste haargroei te verbergen door de natuurlijke haarkleur pigmenten te verwijderen. Vaak gebruikt om de kleur van haartjes op de bovenlip en armen te verlichten. Er zijn meerdere bleaching producten op de markt gebracht en als je de instructies volgt is het vrij eenvoudig om te bleachen. Voor het gebruik is het aan te raden om een klein gedeelte te bleachen om te kijken of er geen allergische reacties optreden.

Voordelen bleaching Nadelen bleaching

Elektrisch epileren

Bij elektrisch epileren wordt het hele haar, inclusief de haarwortel, verwijderd. Dit kan met een epilady, een elektrisch apparaatje met kleine klemmetjes die ronddraaien en tijdens het draaien het haartje vastnemen en uittrekken. Maar evengoed kan je aan de slag met een pincet om bijvoorbeeld je wenkbrauwen bij te werken.

Voordelen elektrisch epileren
Nadelen elektrisch epileren Tips elektrisch epileren

Harsen en Waxen

Harsen gebeurt met plakstrips en waxen met vloeibare was die op de huid wordt aangebracht. Waxen heeft een grondiger en langduriger effect dan harsen. Bij de ontharingsmethode met warme, lauwe of koude was of hars wordt het hele haartje verwijderd.

Voordelen harsen of waxen
Nadelen harsen of waxen

Permanent ontharen

Laseren

De nieuwste trend is het permanent ontharen met een laser. Door de laser worden de haarwortels met haartjes in groeifase vernietigd en komen ze niet meer terug. Er zijn verschillende lasers op de markt, o.a. de ruby laser (694 nm), de alexandrite laser (755 nm), de diode laser (800 nm) en de Nd YAG laser (1064 nm).

Net als IPL zet de laser licht om in warmte zodat de haarzakjes worden vernietigd. Daar de laser één golflengte gebruikt kan men slechts een gebied van 1x1 cm. behandelen. Als men een groot oppervlakte wil ontharen moet de laser vaak verplaatst worden en kan het voorkomen dat men een bepaald gebied haartjes niet verwijderd.

Voordelen premanent ontharen laser Nadelen permanent ontharen

Intense pulsed light - IPL

Bij IPL wordt licht uit de lamp via een glasprisma naar het pigment in de haartjes geleid, waardoor het licht omgezet wordt in warmte. Deze warmte wordt richting haarzakje gevoerd, waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien. De laser kan een gebied van 1x5 cm. behandelen.

Nadelen IPL

Blending - Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen omvat het inbrengen van een kleine, fijne naald in de haarschacht gevolgd door een electrische stroomstoot die de haarfolikel beschadigd en eventueel ook vernietigd. Men dient gelijktijdig gelijkstroom en wisselstroom toe door een naald. Een ontharingsmethode die vaak gebuik wordt om haartjes in het gezicht te verwijderen of voor het verwijderen van pigmentloos haar.

Nadelen Blending

 terug naar boven

  vouwfiets test - laptop kopen - auto huren - stress en magnesium - haaruitval vrouw - PRIVACY