harsen waxenpermanent ontharentijdelijk ontharenontharing bikinilijnlpl ontharen

WWW.ONTHAREN.TOPLINK.BE - ELOS ONTHARING

Ontharen met ELOS

Wat is Elos ontharing?

Elos ontharing is een unieke combinatie, van bipolaire radiofrequentie (RF) met lichtenergie om te ontharen. Beiden zijn gelijktijdig actief tijdens de behandeling. Elos verwijdert haar op álle lichaamsdelen en is geschikt voor álle huid- en haarkleuren dus óók blond, grijs en vlassig haar. Elos is wetenschappelijk getest door dermatologen en plastisch chirurgen.

Wat gebeurt er tijdens de Elos ontharingg?

Op het te behandelen gebied wordt een gel aangebracht om ervoor te zorgen dat de energiepuls diep de huid kan binnendringen. De puls kan als licht tintelend worden ervaren. In een fractie van een seconde worden alle aanwezige haarzakjes in het behandelde gebied uitgeschakeld.

Wat gebeurt er na de ELOS ontharing?

Onmiddellijk na de ELOS ontharing kan de huid licht rood kleuren en licht opgezwollen zijn. Deze reactie verdwijnt meestal binnen een paar uur. Het behandelde haar zal zich geleidelijk naar buiten werken en uitvallen.

Is de Elos ontharing veilig?

De ingebouwde impedantiemeter zorgt ervoor dat er geen overbehandeling kan plaatsvinden. Het handstuk is voorzien van  een geïntegreerde koeling, zodat de huid tijdens de behandeling gekoeld wordt. Elos is minder belastend voor de huid omdat  er meer gebruik wordt gemaakt van de bipolaire RF en minder van de lichtenergie. Het is belangrijk dat de cliënt zich aan de richtlijnen m.b.t. zongedrag en medicatie houdt. Bij twijfel kunt u met uw elos specialist overleggen.

Wat zijn de voordelen van de elos ontharing? De elos-behandeling is geschikt voor alle huidkleuren en alle haarkleuren: dus ook blond, grijs en vlassig haar.  Het gehele lichaam kan met elos behandeld worden.

Is de ELOS ontharing permanent?

Elos ontharingen resulteren niet in permanente haarverwijdering. Pas op voor de term “permanent”. Er is geen enkele laser-, elos- of flitslampsysteem (IPL) die deze claim mag voeren. De FDA (Food and Drugs Administration) heeft elos en enkele laser-en flitslampsystemen wél goedgekeurd voor de permanente reductie van haargroei. Dit betekent dat bij meer dan 90% van de kandidaten de behandeling een langdurige reductie van haargroei zal geven. Normaal gesproken zal het haar dat eventueel terugkomt, dunner en vlassiger zijn en kan er volstaan worden met een enkele behandeling om ook deze haarzakjes uit te schakelen.

Is de ELOS ontharing pijnlijk?

De gevoeligheid kan per behandelgebied verschillen; de elos-puls kan als licht tintelend worden ervaren. De behandeling is minder gevoelig in vergelijking tot harsen of elektrische epilatie.

Slaat de ELOS ontharing bij iedereen aan?

Het succes van de ELOS ontharing kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de overgang. De hormoonhuishouding kan tijdens deze periode het effect van de behandeling verstoren. Medicatie kan ook de uitkomst van de behandeling beïnvloeden. Soms zullen er meer behandelingen nodig zijn dan gemiddeld en soms zal zelfs het gewenste eindresultaat niet bereikt kunnen worden. In ongeveer 8 à 9% van de gevallen zal de behandeling niet aanslaan. Wetenschappelijk  is aangetoond dat voor blonde en grijze haren een slagingspercentage van 60% geldt. Uw elos-specialist  kan u hierover informeren.

Hoeveel ELOS ontharingen zijn er nodig?

De ELOS ontharing is alleen effectief als het haar zich in de groeifase bevindt. Op enig moment zullen, afhankelijk van de locatie, ongeveer 25% van de haren zich in deze groeifase bevinden. Dit betekent dat tijdens elke behandeling maximaal 25% van de actieve haren wordt uitgeschakeld. Met elke behandeling zal de haargroei dus verminderen. Zodra voldoende overgebleven haren de groeifase hebben bereikt, zal een nieuwe behandeling worden uitgevoerd. Afhankelijk van het behandelgebied zullen er gemiddeld 6 tot 12 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Voor de ELOS ontharing

Bij de eerste ELOS ontharing is het niet nodig dat u zich scheert. We willen graag zien wat voor soort en kleur haar u heeft. Dit is belangrijk voor ons om de apparatuur goed in te kunnen regelen. Bij de volgende behandelingen verzoeken wij u geschoren bij ons te komen. Scheren kunt u het beste doen een paar uur tot een dag voordat de behandeling wordt uitgevoerd. Ontharingscrême wordt ten zeerste afgeraden, voorafgaande aan een behandeling! Ook dient u de haren niet te epileren  of te harsen. We hebben juist de haar nodig om effectief te kunnen behandelen. Voordat de behandeling start zullen we u nog vragen of u in de zon bent geweest de afgelopen twee weken met de te behandelen lichaamsdelen. Ook is een penicilinekuur een reden om af te zien van het behandelen op dat moment. Twee weken na de kuur is het mogelijk om behandeld te worden. Dit is vanwege de UV-gevoeligheid van peniciline.

Tijdens de ELOS ontharing

De te behandelen lichaamsdelen worden gemarkeerd met een wit potlood. Daarmee wordt afgestemd welk gebied precies zal worden behandeld. Het wit van de potlood kan eenvoudig met een doekje en wat water weer worden afgeveegd. Ook worden eventuele pigment- en moedervlekken preventief ingekleurd met de witte potlood om eventuele nadelige gevolgen van het licht uit te sluiten. Het wit van het potlood zorgt er voor dat het licht wordt teruggekaatst.

Op de te behandelen lichaamsdelen wordt een gel aangebracht. Dit is een doorzichtige gel die ook wordt gebruikt voor het maken van een echo(scopie). Na de gel wordt het te behandelen gebied gekoeld met ice-packs. De ice-pack ligt ongeveer 10 tot 15 seconden op de huid en kleeft niet vast omdat de ice-packs op de gel worden aangebracht. Het gebruik van ice-packs heeft een tweeledig doel: het verzacht de eventuele gevoeligheid en de energie dringt dieper door in de huid zodat de behandeling effectiever is.

Na de ELOS ontharing

De ELOS ontharing wordt uitgevoerd per lichaamsdeel. Nadat een lichaamsdeel volledig is behandeld wordt de gel van de huid gehaald en wordt met een warme doek de huid afgenomen. Ook worden dan de witte potloodlijnen van uw huid gehaald. De huid is principe hetzelfde als voor de behandeling. Enige roodheid is vaak binnen 10 minuten geheel verdwenen.

Frequentie ELOS ontharing

De haren kennen een haargroeifase die op bepaalde delen van het lichaam langer duurt dan andere gebieden. Gebieden waarin de haargroeifase een jaar is, zijn: gezicht, oksels en schaamstreek. Deze gebieden behandelen we met een frequentie van eens per 6 weken.

Gebieden waarin de haargroeifase twee jaar lang is, zijn: armen, benen, borst, buik, rug en schouders. Deze gebieden behandelen we met een frequentie van eens per 12 weken. Belangrijk bij definitief ontharen is dat de gehele haargroeifase wordt overbrugd. Daarom gaan we altijd uit van 8 behandelingen. Daarmee dekken we de gehele haargroeifase af.

 terug naar boven

  vouwfiets test - laptop kopen - auto huren - stress en magnesium - haaruitval vrouw - PRIVACY