harsen waxenpermanent ontharentijdelijk ontharenontharing bikinilijnlpl ontharen

WWW.ONTHAREN.TOPLINK.BE - BRAZILIAN WAX

Brazilian wax

Wat is een Brazilian wax

Een Brazilian wax is een ontharing van het schaamstreekgebied: venusheuvel (= pubis), vagina, het perineum en rond de anus. Na een Brazilian wax komen er geen haren meer onder je slip vandaan. Je hebt een bikinilijn met een zachte huid, zonder pukkels en irritaties. Bij een Brazilian wax blijft alleen een streep haar op de venusheuvel over.

Geschiedenis Brazilian Wax

Zeven zussen uit Brazilië begonnen eind jaren 80 een schoonheidsinstituut New York. In 1994 introduceerden zij de Brazilian wax. Onder hun klanten bevinden zich o.a. Gwyneth Paltrow en Naomi Cambell.

Afspraak maken Brazilian Wax

Maak een afspraak 2 of 3 dagen voor je op vakantie vertrekt. Vermijd een wax op de eerste 3 dagen van of 3 dagen voor de menstruatie. Maak tijdig een afspraak.

Het model van de Brazilian wax

Bespreek welk model van Brazilian wax je precies wil hebben.

De Brazilian Wax behandeling

De beste lengte van haren om te behandelen is ongeveer 2 cm. Dus 2 a 3 weken voor de brazilian wax niet meer mag scheren. Te lange haren worden eerst (bij)geknipt. Huid en haren worden met desinfectia en lotion op de behandeling voorbereid. Hierna wordt de hars met harscassette, spatel of kwast op de haren aangebracht. Dit voelt meestal warm aan. De hars wordt flink in de haren gedrukt. Nu wordt de hars tegen de haarrichting in met een ruk van de huid getrokken, waardoor haren die in de hars aangedrukt zitten zullen verdwijnen. De behandelaar zal, met een pincetje, de laatste haren wegnemen.

Durf je nog niet, start dan eerst eens met een standaard bikiniwax, waarbij het haar van de reguliere bikinilijn wordt verwijderd. Hierna kun je kiezen voor een uitgebreide bikinilijn ofwel "full bikiniwax" waarbij ook het meeste haar van de venusheuvel wordt verwijderd.

Wat dragen bij Brazilian Wax behandeling

Een string is mogelijk, een papieren slip ook. Er is een handdoek beschikbaar voor momenten wanneer je je oncomfortabel voelt. Om alle haren goed te kunnen bereiken is het voor de behandelaar gemakkelijker werken wanneer je tijdens de behandeling niets draagt. Voor een bikini-wax is het handig een zo hoogmogelijk opgesneden bikinibroekje of string te dragen.

De pijn bij Brazilian Wax!

Veel mensen verbazen zich dat de pijn bij brazilian wax minder erg is dan gedacht. Als je vermoeid of gestresst bent zal de behandeling pijnlijker aanvoelen. Probeer tijdens de brazilian wax zo relaxed mogelijk te blijven. Dames houd rekening met je cyclus: 1 week na je ongesteldheid werkt het beste. Heb je een lage pijngrens, neem dan 1 uur voor de behandeling een paracetamol. (geen aspirine!) Na ongeveer 3 kwartier sta je weer opgelucht buiten. Klaar voor de volgende brazilian wax.

Mannen en een Brazilian Wax

Ook voor mannen geldt: er zijn huidgedeeltes welke de behandeling meer of minder pijnlijk zullen ondervinden. Alle haren van pubis, penis, scrotum, perineum en rond de anus zullen verwijderd worden. Natuurlijk zijn ook hier varianten op mogelijk, welke voor de behandeling eerst besproken zullen worden. Bij mannen wordt de brazilian wax vaak meegenomen in een totalwax, dat wil zeggen dat het gehele lichaam wordt onthaard, inclusief de haren van de schaamstreek, billen en bilnaad.

Het resultaat van een Brazilian Wax

Na de 1e behandeling blijft het resultaat ongeveer 3 tot 6 weken, afhankelijk van de snelheid van de haargroei. In de 3e of 4e week zullen de eerste haartjes weer voelbaar zijn. Warmte stimuleert de haargroei. Regelmatig harsen zal zorgen voor een verminderde haargroei. Een haargroeiremmer zorgt ook voor een verminderde haargroei.

Voor de Brazilian Wax

Na de Brzailian Wax

Ondanks we niet kunnen voorspellen of garanderen of iemand een reactie krijgt van de behandeling, hebben de meeste klanten niet meer dan wat roodheid, gevoeligheid na een behandeling. Haren kunnen tijdens de behandeling afbreken, waardoor sommige haren sneller uitgroeien dan andere.

Gifgroen of zuurstokroze

Je leest het af en toe, er worden soms toespelingen gemaakt, maar hierbij, voor alle duidelijkheid: haren in schaamstreek kunnen niet gekleurd worden. Net als hoofdhaar moet het haar eerst ontkleurd worden en daarna in de gewenste kleur geverfd worden. Het probleem zit in het ontkleuren, dit gebeurt met waterstofperioxyde. Om dit goedje op, of erger, in je huid te krijgen, op dit lichaamsgebied, lijkt ons in elk geval niet verantwoord.

Nadelen Brazilian Wax

Het is mogelijk dat jij behoort tot degene die behalve door scheren ook van waxen ingegroeide haren krijgt. Heb je een baan waarmee je je nooit ingroeiers of stoppels kan permitteren, dan is waxen niets voor jou. Je moet 14 dagen voor een volgende behandeling je haren met rust laten en laten groeien voor de juiste wax-lengte. Scheren of definitief ontharen dmv laser of IPL is dan een mogelijke oplossing. Bij uitzondering wil het gebeuren dat mensen een soort van allergie opbouwen voor het harsen: in plaats van een minder geïrriteerde huid, wordt de huid na elke harsbeurt onrustiger. Deze mensen adviseren we een andersoortige behandeling.

Eerste Hulp Bij Ingegroeide Haren

Advies Brazilian Wax

Bovenlip harsen met een stripje van de drogist of scheren van de benen is, als je wilt, goed zelf te doen. Maar probeer geen Brazilian Wax zelf uit te voeren. Ten eerste kweek je een nekhernia, door voortdurend op inspectie uit te zijn naar haren die nog moeten. Ten tweede blijft of de hars plakken in haren waar je het juist niet wilt of is het zo erg gesteld met je pijngrens, dat je genoodzaakt bent hars en haren weg te knippen. Door zelf te harsen kunnen door het niet goed tegen de richting afnemen van de hars haren afbreken, met als resultaat haren die binnen de kortste keren weer te zien zijn of erger, ingegroeide haren.

Laat een Brazilian wax aan de professional over.


 terug naar boven

  vouwfiets test - laptop kopen - auto huren - stress en magnesium - haaruitval vrouw - PRIVACY